maj 15, 2019

Små dyre lån får folk i håbløs gæld!

Der har de seneste år været stor fokus i medierne på, at mange danskere lever over evne. Et godt eksempel er “Luksus fælden”, som hver uge viser folk der er kommet i økonomisk uføre. Det er ofte de små dyre lån, som ender med at sende folk ud i økonomiske vanskeligheder. Folk ender op med.

feb 1, 2019

Dansk Gældsrådgivning støtter kræftramte børn

Kræftens Bekæmpelse stiller skarpt, på de 24.000 børn som i dag lever med kræft tæt på, samt de 3400 børn & unge som har sygdommen. Kræftens Bekæmpelse har et mål om, at ingen børn skal stå alene med kræft. Derfor arbejder de for mere effektive behandlinger, samt at hjælpe dem der har kræft tæt inde.

dec 18, 2018

Julen varer længe – koster mange penge..

Dansk Gældsrådgivning oplever hvert år i januar et stigende antal folk, der ikke kan komme ud af deres julegæld. Forbrugerrådet advarer nu mod de ekstremt dyre lån, som lånefirmaer reklamerer med op til jul. Julen er en fest, og for mange er det en tradition at give store gaver og købe dyre juleting – også.

sep 10, 2018

Afdragsfrihed kan forsvinde ved dødsfald

Ved skilsmisse eller dødsfald kan afdragsfriheden på boliglån forsvinde brat. Der er dog stor forskel på realkreditinstitutternes politik. Pensionistægtepar løber en stor risiko, hvis de basere deres økonomi på, at den længstlevende kan blive i ejerboligen med lav boligafgift på grund af afdragsfrihed. Afdragsfriheden kan nemlig forsvinde ved dødsfald. Dermed risikerer den efterladte at skulle.

maj 29, 2018

SU-gælden vokser og vokser..

Unge benytter i langt højere grad end tidligere SU-lån til at supplere deres SU end tidligere. I dag har ca. 18.000 unge en gæld på mere end 200.000 kroner og ca. 8.000 en gæld på over 250.000 kroner. For en akademiker med en SU-gæld på 250.000 kroner vil det tage over 10 år at tilbagebetale.

feb 6, 2018

Returner din bil og bliv fri for gælden!

Kreditaftaleloven giver forbruger mulighed for at stoppe tilbagebetalingen af lånet og efterfølgende aftale en frivillig tilbagelevering af bilen til finansieringsselskabet. Har du købt og finansieret din bil hos en forhandler med 20 % i udbetaling, er den formentlig købt på en såkaldt ”købekontrakt med ejendomsforbehold”, og du er derfor omfattet af kreditaftaleloven. Den giver dig.

okt 6, 2017

Gæld er hårdt for dit helbred

En konto i minus kan have andre konsekvenser end en sur bankrådgiver. Det påvirker dit helbred i en negativ retning, viser ny undersøgelse. Bruger du, flere penge end du har, og bliver du jævnligt ringet op af en mukken bankrådgiver ? Så bør du måske være opmærksom på dit helbred. For megen gæld har nemlig.

jul 25, 2017

RKI – hvad så ?

RKI administreres af firmaet Experian. Det er Danmarks største register for dårlige betalere, og det bruges både af virksomheder og det offentlige til at registrere dårlige betalere. Der er i dag registreret over 221.000 danskere i RKI. Hvis man bliver registreret i RKI, bliver man først slettet igen, når gælden er betalt eller efter 5.

maj 9, 2017

Gæld og arv

Som arving har du mulighed for at frasige dig arven fra eksempelvis dine forældre, hvis de udelukkende efterlader sig gæld. Er du selv forgældet, kan det ligeledes være en god ide at frasige dig arven, så den ikke ender hos dine kreditorer. Er du gift og har gæld? Er du gift, og har du en.

jan 15, 2017

Regeringen vil afskrive kæmpegæld til Skat

Tusindvis af danskere kan se frem til at få afskrevet deres gæld til staten, fordi Skat ikke ved, om den er forældet eller ej. I 2016 kom det frem, at staten manglede at inddrive gæld for 87 milliarder kroner – ud af dem planlægger regeringen at stryge mellem 6,9 og 14 milliarder kroner. Inddrivelsen af.