dec 27, 2023

Gældssanering, rådighedsbeløb 2024

Mange gældsatte danskere har svært ved at gennemskue rådighedsbeløb og beregning af betalingsevne ved en gældssanering.   Hvad er rådighedsbeløb og betalingsevne ? For mange hersker der stor forvirring omkring rådighedsbeløb og betalingsevne, i så fald man overvejer at ansøge om gældssanering. Jeg vil derfor i denne artikel forsøge at skabe et overblik over emnet..

maj 19, 2023

Returner din bil og bliv fri for gælden!

Ejendomsforbehold i bil jævnfør kreditaftaleloven giver forbruger mulighed for at aftale en frivillig tilbagelevering af bilen til finansieringsselskabet.   Ejendomsforbehold i bil Har du købt og finansieret din bil hos en forhandler med 20 % i udbetaling, er den formentlig købt på en såkaldt “købekontrakt med ejendomsforbehold”, og du er derfor omfattet af kreditaftaleloven §.

sep 2, 2022

Gældssanering nye regler

Der er en række lempelser i de nye regler for gældssanering med baggrund i Konkursrådets betænkning nr. 1578.   De nye regler for gældssanering trådte i kraft juli 2022 med baggrund i Konkursrådets betænkning nr. 1578 om modernisering af reglerne om gældssanering. Sager som er blevet fremsendt til skifteretten efter denne dato, vil således være.

feb 7, 2022

Gæld er hårdt for dit helbred

Uoverskuelig gæld og en konto i minus kan have andre konsekvenser end en sur bankrådgiver. Det påvirker dit helbred negativt på flere områder viser flere undersøgelser.   Hører du til dem, som bruger flere penge, end du har ? Bliver du jævnligt ringet op af din bankrådgiver ? Så bør du måske være opmærksom på.

nov 27, 2021

Håbløs gæld og mistet overblik

Håbløs gæld har de seneste år været meget oppe i medierne. Et godt eksempel er “Luksus fælden”, som hver uge viser folk, der er kommet i økonomisk uføre.   Er min gæld håbløs ? Det er ofte de små dyre kviklån, som ender med at sende folk i håbløs gæld. Folk ender op med en.

aug 22, 2021

Gældssanering for folkepensionister

Er du folkepensionist og har en uoverskuelig gæld, er der måske hjælp at hente. Der er lempeligere regler i lovgivningen, når vi snakker gældssanering for folkepensionister.   Hvis du er folkepensionist og søger gældssanering, er der nogle generelle krav, der skal være på plads. Det er for det første en betingelse, at du ikke har.

jan 21, 2021

Betalingspåkrav, hvad gør jeg nu ?

Betalingspåkrav gør gældsplagede danskere både forvirret og bange, når de modtager det fra fogedretten.   Hvad er et betalingspåkrav ? Rigtig mange gældsplagede danskere er meget i tvivl om, hvordan de skal forholde sig, når de modtager et betalingspåkrav fra fogedretten. Skal man møde op ? Skal man vende tilbage til fogedretten ? Spørgsmålene er.

dec 18, 2020

Gældssanering? selvom du har forbrugslån

Der findes mange tvetydige forklaringer på spørgsmålet om muligheden for gældssanering, når man har optaget forbrugsgæld. Dette skaber stor forvirring for folk, der prøver at indhente information om emnet.   Der er en udbredt misforståelse omkring muligheden for gældssanering, hvis du har optaget kviklån, sms lån, forbrugslån mv. Jeg vil her forsøge at redegøre for,.

maj 13, 2020

Dansk Gældsrådgivning har nu et CO2 neutralt website

Internet og computerbrug er i dag årsag til mere CO2-udledning end luftfartindustrien. Dette kan nu reduceres ved hjælp af klima-initiativet ”CO2 neutralt website”.   Dansk Gældsrådgivning deltager nu i det danske klima-initiativ ”CO2 neutralt website”. Baggrunden for initiativet er, at internettet og computerbrug i dag er årsag til mere CO2-udledning end den samlede luftfart grundet.

mar 21, 2020

Ramt af Coronakrisen ? Få professionel hjælp

Dansk Gældsrådgivning tilbyder nu hjælp til virksomheder, der er presset af den økonomiske situation, verden står overfor pga. coronavirus.   Coronavirus har lukket store dele af Danmark ned, og mange virksomheder er tydeligt presset på grund af krisen. Vi har på den baggrund fået mange henvendelser fra virksomhedsejere, som ønsker hjælp til at navigere i.