jul 25, 2017

RKI – hvad så ?

RKI

Mange gældsplagede danskere får gåsehud ved tanken om at blive registreret i RKI. Det benytter inkassofirmaerne sig i høj grad af i forsøget på at inddrive gælden.

 

RKI administreres af firmaet Experian. Det er Danmarks største register for dårlige betalere, og det bruges både af virksomheder og det offentlige til at registrere dårlige betalere. Der er i dag registreret over 221.000 danskere i RKI.

Hvis man bliver registreret i RKI, bliver man først slettet igen, når gælden er betalt eller efter 5 år. Man vil derfor maksimum kunne stå i RKI i 5 år for den samme fordring. Der hersker dog for mange tvivl om, hvorvidt også gælden bliver slettet efter 5 år. Det gør den IKKE, man vil blot blive slettet i registret.

Når man er registreret i RKI, kan man i sagens natur ikke låne penge længere, men der er også andre bagdele. Man kan eksempelvis ikke oprette et almindeligt telefonabonnement, lease bil, få benzinkort, og en stor del af forsikringsselskaberne afslår folk i RKI.

Du kan selv tjekke, om du er registreret i RKI på hjemmesiden dininfo.dk. Du skal logge ind med NEMID, for at se om du er registreret.

Har du brug for hjælp, kan du læse mere her.

 

Dansk Gældsrådgivning hjælper borgere med uoverskuelig gæld, gældssanering, dårlige lån, ubehagelige kreditorer samt gældsrådgivning generelt.