okt 6, 2017

Gæld er hårdt for dit helbred

Gæld er dårligt for helbredet

En konto i minus kan have andre konsekvenser end en sur bankrådgiver. Det påvirker dit helbred i en negativ retning, viser ny undersøgelse.

 

Bruger du, flere penge end du har, og bliver du jævnligt ringet op af en mukken bankrådgiver ? Så bør du måske være opmærksom på dit helbred. For megen gæld har nemlig ikke kun indflydelse på forholdet til din bank,  det kan også påvirke dit blodtryk. Det viser et nyt studie, der er offentliggjort i tidsskriftet Social Science and Medicin.

Forskerne fra USA har fundet en sammenhæng mellem gæld og forhøjet blodtryk. En undersøgelse med over 8.000 personer viste, at de der havde mest gæld havde et højere blodtryk, end dem der skyldte mindre eller slet ingen penge væk.

Siden 2007 er antallet af personer registreret i RKI steget med næsten 25 pct. Det betyder, at over 200.000 danskere nu er registreret som “dårlige” betalere.

Har du brug for hjælp, læs mere her.

 

Dansk Gældsrådgivning hjælper borgere med uoverskuelig gæld, gældssanering, dårlige lån, ubehagelige kreditorer samt gældsrådgivning generelt.