feb 7, 2022

Gæld er hårdt for dit helbred

Gæld er dårligt for helbredet

Uoverskuelig gæld og en konto i minus kan have andre konsekvenser end en sur bankrådgiver. Det påvirker dit helbred negativt på flere områder viser flere undersøgelser.

 

Hører du til dem, som bruger flere penge, end du har ? Bliver du jævnligt ringet op af din bankrådgiver ? Så bør du måske være opmærksom på dit helbred. Uoverskuelig gæld har nemlig ikke kun indflydelse på forholdet til din bank, det kan blandt andet også påvirke dit blodtryk. Det viser et studie, der er offentliggjort i tidsskriftet Social Science and Medicin.

Forskerne fra USA har fundet en sammenhæng mellem gæld og forhøjet blodtryk. En undersøgelse med over 8.000 personer viste, at de der havde mest gæld havde et højere blodtryk, end dem der skyldte mindre eller slet ingen penge væk.

Udover forhøjet blodtryk viser flere undersøgelser, at gæld og dårlig økonomi er en væsentlig faktor i forbindelse med dårlig livskvalitet og stress. En undersøgelse fra TrygFonden peger på, at problemer med privatøkonomien truer livskvaliteten i så høj grad, at mere end hver femte dansker er stresset og ligger søvnløs om natten.

Resultatet er det samme, som vi oplever hos Dansk Gældsrådgivning, når vi dagligt rådgiver danskerne om gæld og økonomi. Folk har det tit svært med økonomi, og de føler sig spændt for en vogn, hvor de arbejder alt for hårdt, har for lidt familietid, og alligevel har en stor gæld.

Siden 2007 er antallet af personer registreret i RKI steget med næsten 25 pct. Det betyder, at over 200.000 danskere nu er registreret som “dårlige” betalere.

Har du brug for hjælp, læs mere her.

 

Dansk Gældsrådgivning hjælper borgere med uoverskuelig gæld, gældssanering, dårlige lån, ubehagelige kreditorer samt gældsrådgivning generelt.