sep 10, 2018

Afdragsfrihed kan forsvinde ved dødsfald

Afdragsfrihed kan forsvinde ved dødsfald

Ved skilsmisse eller dødsfald kan afdragsfriheden på boliglån forsvinde brat. Der er dog stor forskel på realkreditinstitutternes politik.

 

Pensionistægtepar løber en stor risiko, hvis de baserer deres økonomi på, at den længstlevende kan blive i ejerboligen med lav boligafgift på grund af afdragsfrihed. Afdragsfriheden kan nemlig forsvinde ved dødsfald. Dermed risikerer den efterladte at skulle håndtere renteudgifterne på et fastforrentet lån, selv om der måtte være friværdi i boligen.

De fleste realkreditinstitutter lader dog efterladte i uskiftet bo være i fred, så længe afdragsfriheden løber. Der skal dog ske en gældsovertagelse, og hvis der således også er bankgæld, og det er tydeligt, at den efterladte ikke vil kunne honorere betalingerne på et fastforrentet lån, så ryger afdragsfriheden straks. Han/hun får dog en kort periode til at sælge boligen.

Flere realkreditinstitutter giver efter individuel vurdering folk i boliger, hvor gælden overstiger salgsværdien mulighed for at blive siddende afdragsfrit i op til tre år efter, at de skulle være begyndt at betale afdrag. Kravet er, at de afhænder boligen i perioden. En undersøgelse fra Nordea Kredit viste i denne uge, at 76 pct. af de lån der gives til danskere over 65 år er afdragsfri.

Kontakt os for yderligere information her.

 

Dansk Gældsrådgivning hjælper borgere med uoverskuelig gæld, gældssanering, dårlige lån, ubehagelige kreditorer samt gældsrådgivning generelt.