maj 15, 2019

Små dyre lån får folk i håbløs gæld!

Håbløs gæld

Der har de seneste år været stor fokus i medierne på, at mange danskere lever over evne. Et godt eksempel er “Luksus fælden”, som hver uge viser folk der er kommet i økonomisk uføre.

Det er ofte de små dyre lån, som ender med at sende folk ud i økonomiske vanskeligheder. Folk ender op med en masse kreditorer og mister med tiden overblikket over de forskellige lån. Gælden kan i mange tilfælde være svær at tilbagebetale, hvis man er endt op med rigtig mange forskellige kreditorer. De mange og høje gebyrer vokser typisk meget hurtigere, end man tror. Størstedelen af det man afbetaler går derfor til gebyrer og renter i stedet for afdrag på gælden.

Det er klogt at betale den dyre smågæld af først, da det er den type lån, der hurtigt kan vokse en over hovedet. Det er i mange tilfælde fornuftigt at samle gælden et sted (evt. i banken hvis muligt). På den måde slipper man for alle de individuelle gebyrer, som er på hvert enkelt lån, samt en rente der i de fleste tilfælde er væsentlig lavere. Dermed bliver afdraget på gælden væsentlig større.

Der er sket en markant ændring på det danske lånemarked de seneste år, da der er kommet flere långivere til. Dette har medvirket til øget konkurrence og dermed lavere priser på lån til forbrugerne. Ligeledes er finanskrisen stilnet af, og bankerne er begyndt at låne penge ud igen.

 

Dansk Gældsrådgivning hjælper borgere med uoverskuelig gæld, gældssanering, dårlige lån, ubehagelige kreditorer samt gældsrådgivning generelt.