Gældsrådgivning

Hvad er Gældsrådgivning?

Gældsrådgivning er ikke kun økonomi og jura, men er langt hen ad vejen personlig og menneskelig indsigt. Det handler i høj grad om motivation og ændring af vaner. Gæld kan opstå af mange forskellige scenarier, og der kan være mange årsager til, at man er havnet med en uoverskuelig gæld. Det kan eksempelvis være:

– Overforbrug
– tvangsauktion / tab på bolig
– Skilsmisse
– Arbejdsløshed
ADHD / asperger /borderline mv.
– Sygdom
Ludomani
– Konkurs / mislykket erhvervseventyr

Der er flere muligheder, når man har en uoverskuelig gæld. Her er det vigtigt at have fokus på både det økonomiske og menneskelige aspekt. Der er typisk følgende muligheder:

Gældssanering: Er en ordning, hvor din gæld bliver helt slettet eller sat ned. Hvis gælden bliver sat ned, bliver der lavet en afdragsordning for resten af gælden. Afdragsperioden er typisk 3-5. år Der er strenge krav til en gældssanering, og det er derfor langt fra alle, der kan få det. Gældssanering søges via skifteretten. Her kan du læse mere om gældssanering.

Eftergivelse af gæld til det offentlige: Har du gæld til det offentlige, kan der søges om hel eller delvis eftergivelse af gælden hos Gældsstyrelsen. Kravene er stort set de samme som ved en gældssanering.

Frivillig akkord: Har du en uoverskuelig gæld og ikke kan få gældssanering, kan der forhandles en frivillig akkord med dine kreditorer. Dette er en aftale, som begge parter frivilligt indgår. En sådan aftale kan både være et engangsbeløb eller en aftale over en årrække på typisk  5-8 år.

Hvorfor benytte gældsrådgivning ?

– Vi skaber et overblik
– Vi vurderer professionelt dine muligheder
– Vi udarbejder en præcis handlingsplan
– Vi gennemgår din sag for evt. forældet gæld
– Vi finder besparelser i dine faste udgifter
– Vi håndterer og forhandler med dine kreditorer
– Vi håndterer ansøgning om gældssanering/eftergivelse hos Skat
– Vi stabiliserer din hverdags økonomi
– Vi rådgiver dig om din retsstilling overfor dine kreditorer

Professionel hjælp ?

Dansk Gældsrådgivning har stor erfaring med gældsrådgivning bl.a. i samspil med komplekse personlige forhold. Løsninger hos os bygger på juridisk og økonomisk ekspertise samt vor menneskelige tilgang til sagerne. Vi tilbyder derfor professionelle løsninger, der sikrer en tryg og holdbar løsning nu og i fremtiden.

Vi arbejder efter en nem og simpel model, som vi kalder “tre trins raketten“. Denne model har allerede sørget for, at rigtig mange danskere idag er gældfri. Vores priser starter fra kr. 2500,- pr. sag.

Kontakt os for yderligere information her.