sep 15, 2015

140.000 danskere kan slippe for at betale gæld til Skat

Gæld til Skat suspenderes

Omkring 140.000 danskere er berørt af, at Skat med øjeblikkelig virkning har besluttet, at suspendere den automatiske gældsinddrivelse.

 

Der er ca. 80.000 danskere med gæld til det offentlige, hvor Skat foretager lønindeholdelse og 50-60.000 der er skyldnere, som Skat har indgået en såkaldt betalingsordning med. Fælles for dem alle er, at Skat med øjeblikkelig virkning har besluttet, at suspendere gældsinddrivelsen imidlertidigt.

Suspenderingen kom efter, at Kammeradvokaten har fastslået, at Skats it-system (EFI) er så fyldt med fejl, at det er decideret ulovligt for Skat, at fortsætte med at bruge det i den automatiske gældsinddrivelse.

Skat har ikke noget overblik over, hvor store gældsposter der nu bliver sat på standby, men Skat inddriver i gennemsnit en halv mia. kr. om måneden. Langt størstedelen omfatter de inddrivelsesmetoder, som nu bliver sat i bero.

Skats seneste opgørelse viser, at danskerne i juli 2015 havde gæld til det offentlige for 74 mia. kr.

Kontakt os for yderligere information her.

 

Dansk Gældsrådgivning hjælper borgere med uoverskuelig gæld, gældssanering, dårlige lån, ubehagelige kreditorer samt gældsrådgivning generelt.